Як вступити в Ягеллонський Університет в 2024 році?

Процедура реєстрації в Ягеллонський Університет

Перша і найважливіша річ, яку повинен зробити кожен абітурієнт, який вступає в Ягеллонський Університет — це реєстрація в онлайн-системі прийому заявок. Система має назву IRK (https://irk.uj.edu.pl/pl/). Перш ніж реєструватись необхідно обрати реєстрацію для іноземців, оскільки навчальна пропозиція для громадян Польщі та іноземців відрізняється (див. фото номер 1). Після вибору реєстрації для іноземців Ви маєте змогу ознайомитись із напрямками, які пропонує цей університет (Oferta в правому верхньому кутку). Якщо ж Ви вже знаєте, що хочете вивчати, то наступне, що потрібно зробити — це створити профіль. Для цього потрібно натиснути на „utwórz konto" в правому верхньому кутку (див. фото номер 2).
Після того, як Ви створили профіль Вам потрібно його заповнити. Для цього потрібно підготувати електронне фото, закордонний паспорт, знати дані школи в якій вчитесь чи вчились та прописку. Тільки після заповнення всіх цих даних латиницею Ви зможете обрати (записатись на напрямок). Потрібно перейти в розділ „oferta" (правий верхній куток) і вибрати той напрямок на який Ви хочете вступати. Увага! Ви не зможете записатись на напрямок, якщо Ви правильно не заповнили особисті дані про себе. Як записатись на напрямок, потрібно натиснути на „zapisz się" (див. фото номер 3).

Чи можна зареєструватись на декілька напрямків одночасно? Так, це можливо.

Сертифікат з польської мови В1

Увага! Зміна з 2024 року. На деякі напрямки навчання для допуску до співбесіди потрібно завантажити сертифікат, який підтверджує рівень володіння польською мовою. Мінімальний рівень при цьому повинен бути В1. Сертифікати українських мовних шкіл не визнаються. Якщо ж Ви не завантажите відповідний сертифікат, то до співбесіди Вас не допустять.

При цьому це стосується не всіх напрямків навчання, але лише деяких факультетів.

Кваліфікаційна розмова або співбесіда для вступу в Ягеллонський Університет

Надважливий етап вступної процедури, від якого залежить чи зарахують Вас до університу чи ні. Зазвичай, співбесіди проводять дистанційно (skype, zoom, ms teams).

Де дізнатись точний час та дату розмови? Про все це університет буде Вас повідомляти через Вашу IRK та електронну скриньку.

Максимум балів, який Ви можете отримати за розмову — це 100.

Що запитують на таких розмовах?

Немає якогось одного сценарію. Часто питають про Вашу мотивацію. Про те, чому вибрали цей напрямок навчання?! Ким бачите себе в майбутньому?! Чому саме Ягеллонський Університет?!

У Вас має бути доступ до хорошого інтернету. Ви повинні підтвердити свою особу, показавши комісії закордонний паспорт. В кімнаті Ви повинні бути одні, якщо буде хтось посторонній — Вас дискваліфікують.

Результат співбесіди

Зазвичай, за декілька днів в тій самій IRK Ви отримаєте інформацію про Ваш результат та результати інших абітурієнтів, які вступали на цей напрям (zgłoszenie rekrutacyjne — wyniki — список абітурієнтів із балами, які вони отримали за співбесіду). І тут можливі три варіанти:

⁃ Zakwalifikowany — Вас прийнято.
⁃ Niezakwalifikowany — Вас неприйнятно.
⁃ Lista rezerwowa — Ви маєте шанс на прийняття, якщо хтось із кандидатів, які вище Вас у списку відмовиться від свого місця. Одразу зауважимо, що це більш ніж можливо і ми кожного року маємо декілька таких випадків.

Запис на навчання або wpis na studia

Якщо Ваш статусь zakwalifikowany, то це не означає, що тепер Ви офіційно студент Ягеллонського Університету. Наступне, що потрібно зробити, це підготувати документи згідно вимог університету та подати їх. Тільки після цього Ви офіційно отримаєте статус студента і всі офіційні документи для подальшого виготовлення візи.

Надіємось наша стаття допоможе Вам при вступі в один з найкращих університетів Польщі та Східної Європи. А якщо ж у Вас є питання або Ви бажаєте, що Вашим вступом займались ми, то телефонуйте в наш call-центр або заповнюйте заявку нижче.

Автор блогу

Founder & CEO у StudyHelp
Maксим є засновником нашої компанії та одним з кращих фахівців України та СНД, які спеціалізуються на освіті в Польщі. На ринку освітніх послуг працює більше 9 років, за цей час допоміг зі вступом до польських технікумів та університетів більше ніж 1500 клієнтам.
Контакти
Підпишись на розсилку
© 2024 StudyHelp
Website Development:by Maksym Korotchuk